Des de l’obertura de les primeres cases rurals a Catalunya, ja fa més de vint anys, el turisme rural català ha esdevingut un model turístic d’èxit i ha consolidat una oferta d’allotjament de qualitat.

Al llarg de tres anys de treball conjunt entre el sector del turisme rural català i la Generalitat de Catalunya s’ha definit un model de categorització per poder consolidar el sector d’adscripció voluntària. Però Casa Leonardo, des dels inicis, va veure la necessitat de categoritzar-se ja que:

  1. Érem conscients de la diversitat de l’oferta de turisme rural i de la necessitat de organitzar el sector.
  2. Veiem la necessitat que tenien els clients de tenir alguns paràmetres per poder elegir la seva casa rural en funció de les seves necessitat.
  3. Els clients ens demanàvem una relació qualitat-preu.
  4. Necessitàvem més promoció cap a l’estranger per poder desestacionalitzar i tenir major identificació i presència en el mercat per poder treballar no només l’estiu i els caps de setmana.
  5. Volíem millorar la qualitat.

L’any 2010 Casa Leonardo se li van auditar els paràmetres següents: entorn de la casa i edificació; estances interiors, principals i complementàries, espai exterior, mobiliari i dotació de la casa, condicions de comercialització, serveis que s’ofereixen al visitant allotjat (restauració, acollida, salut…) i activitats culturals, en el medi natural, familiars o d’agroturisme disponibles. Uns criteris exhaustius que donen seguretat als possibles clients sobre els serveis de l’establiment de turisme rural que han seleccionat.

Un cop certificat, l’establiment pot rebre:

Una espiga. És l’anomenada categoria bàsica, que correspon a una casa amb els serveis i equipaments mínims indispensables per a una estada.

Dues espigues. Categoria confort, que indica un bon nivell de serveis i equipaments : set de neteja personal, accés a piscina, barbacoa, etc.

Tres espigues. Categoria gran confort, que afegeix al molt bon nivell de serveis (mobiliari de qualitat, oferta d’activitats) una edificació d’interès.

Quatre espigues. Categoria superior, amb un excel·lent nivell d’equipaments i àmplia oferta de serveis enmig de la natura. S’hi consideren el valor arquitectònic de la casa, la conservació de l’entorn, l’amplitud de la zona exterior, banys de cortesia…

Cinc espigues. Categoria superior premium. Correspon al nivell màxim —excepcional— d’equipaments, de construcció i d’entorn amb encant: totes les comoditats possibles en el medi rural.

L’any 2010 es van certificar els primers 77 allotjaments de Catalunya. Casa Leonardo és un dels 7 allotjaments que van obtenir la distinció de categoria superior. Esperem que la categorització de les cases de turisme rural consolidi el nostre sector i que ens permeti desestacionalizar gràcies a la promoció a l’estranger.

Resolució EMO/362/2013, de 18 de febrer, per la qual s’aprova el model que estableix els criteris per a l’atorgament de categoria als establiments de turisme rural. DOGC 6326, d’01/03/2013

Decret 159/2012, de 20 de novembre, d’establiments d’allotjament turístic i d’habitatges d’ús turístic.

Gaudiu de la nostra casa rural de qualitat, plena d’encant i d’hospitalitat, amb mil i un detalls que de ben segur us seduiran! Des de la nostra casa rural podreu descobrir la vall Fosca, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici, les esglésies romàniques de la vall de Boí i el Pirineu!