Escapeu-vos un cap de setmana a conèixer el Pallars tot estant a Casa Leonardo, a la nostra casa rural, i gaudiu d’una experiència única de natura, viticultura i enologia, visitant els nostres cellers. Uns cellers que elaboren un vi de qualitat en bells paratges naturals i singulars amb la D.O. Costers del Segre.

Un dels cellers del Pallars que està assolint més renom a nivell mundial és el celler de Castell d’Encús, situat en un entorn privilegiat i màgic, amb uns vins de tons i matisos molt diferents i amb una complexitat aromàtica que els fan únics. A part de conèixer el celler i les vinyes, us impressionarà l’ermita i els trulls de fermentació de raïm que els monjos hospitalers al segle XII van esculpir a la roca, que funcionen per gravetat i que s’utilitzen per fermentar una important part de la producció.

Un altre celler de la comarca és el Celler Sauvella que ha contribuït a recuperar la vinya del sud dels Pirineus i assaja el rescat de varietat autòctones, com la brocada.

Al poble de Vilamitjana es troba un altre celler, el Celler Vila Corona, amb més de 20 anys de millora continuada en els processos de producció i elaboració. En la línea de recuperar els vins dels nostres avantpassats, han tret al mercat Tu Rai… un vi elaborat amb varietats autòctones (monastrell, garnatxa negra i ull de llebre) fermentat amb un llevat autòcton i envellit cinc mesos en bóta de roure.

Al terme de Llimiana, a la vora del pantà de Terradets, trobem el Celler Mas Garcia Muret. Aquest celler s’ha edificat respectant l’orografia de la zona i està totalment integrat en l’entorn, perfecta unió entre modernitat i tradició, ja que la finca data els seus orígens el 1756. Unua és el primer vi d’aquest celler familiar.

I per acabar, trobem el Batlliu de Sort, que a part de fer uns molt vins d’alta muntanya amb l’essència de la terra que els ha concebut, col·laboren a la recuperació del patrimoni paisatgístic.

A Casa Leonardo podreu delectar aquests vins tot estant a taula, i els podreu acompanyar amb altres productes artesanals locals.

Si voleu conèixer els cellers i el seu procés de transformació, ens ho feu saber i des de la nostra casa rural us facilitarem la visita als cellers dels Pallars.